Köpa kläder

feb 28, 2018 by

Konsten att köpa kläder

Jag har aldrig tyckt särskilt mycket om att köpa kläder, i alla fall inte till mig själv, men nu på senare tid har jag även behövt köpa en hel del till mina barn. Tidigare fick jag ofta kläder från min mamma och svärmor eller från vänner, när deras barn vuxit ur kläderna, men nu har det sinat ett tag. Till de små finns det oftast kläder som de stora haft, så där behöver jag bara komplettera en del, men till de två stora behöver jag köpa det mesta nytt numera. Eftersom det är en tjej och en kille är det ytterst få plagg som jag kan lämna över från den ena till den andra. När de var mindre gick det bra, men nu när de är äldre är nästan alla kläder helt unika för tjejer eller killar. Till och med sådana saker som strumpor går antingen i ”tjejfärger” eller ”killfärger”.

Detta har lett till att jag har behövt gå runt här i Wellington och letat efter bra klädaffärer. Jag är dock inte helt nöjd med det jag har hittat ännu och har insett att jag kanske har en lite annorlunda syn på kläder än vad mina vänner här har. Jag har köpt en del på nätet också, till exempel på ebaymen jag tycker att det har gått sådär. Ibland är storlekarna bra, men ibland är kläderna alldeles för stora och ibland för små. Då kan det nästan vara bättre att gå till en affär och betala lite mer och verkligen få det man vill ha istället. I riktiga affärer är det dock mycket svårare att jämföra priser, då man faktiskt måste springa runt i alla affärer själv, vilket verkligen kan vara tröttsamt. I Sverige vet jag att många av mina vänner använder sig av PriceRunner för att jämföra priser innan de ger sig ut på stan, men här på Nya Zeeland saknar jag något liknande. Det finns visserligen priceme, men jag tycker inte riktigt att den är lika vass som PriceRunner.

Min slutsats är att jag fortfarande inte tycker om att handla kläder, inte till mig själv och inte till mina barn, men ibland måste man även göra sådant som man inte tycker om, så det är bara att ta tjuren vid hornen och dra mig ut på stan.

Det var allt för denna gång. Önska mig lycka till med mina klädköp, för det kan jag behöva…

Related Posts

Share This

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *