Mörka moln över Wellington

feb 15, 2018 by

Mörka moln drar fram

Jag flyttade inte till Wellington på grund av vädret, det är ett som är säkert, men den här staden saknar nästan motstycke på en solig dag. Däremot är det desto värre vid dåligt väder. Idag har mörka moln dragit fram hela morgonen och jag bara väntar på att regnet ska börja ösa ner. Vårt hus har massvis med fönster, vilket är mycket trevligt när solen skiner, men idag har hela huset varit mörkt. Jag har tänt lampor överallt, för att lura mig själv att det visst är ljust, men det fungerar inte riktigt, då jag hela tiden ser mörkret utifrån. Det är fortfarande förmiddag, men känns som skymning! Jag är en människa som behöver mycket ljus för att må bra. Jag skulle nog inte säga att jag blir deprimerad när det är mörkt (såsom här: https://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Arstidsbunden-depression/), men jag mår helt klart bättre när solen skiner. Det är därför jag försöker tända så många lampor som möjligt för att fortfarande hålla humöret uppe.

När det är mörkt får jag lite svårare att ta initiativ och göra saker, utan går mest runt och är sysslolös. För att lösa detta har jag kommit på några saker som jag kan göra som får mig att må bättre, till exempel:

  • Laga mat
  • Baka
  • Träna på löpbandet
  • Läsa en bok
  • Spela online casino
  • Ringa en kompis
  • Skriva ett blogginlägg

Om jag försöker hålla mig sysselsatt med de här sakerna hjälper det mig också att inte gå runt och småäta till exempel, vilket jag annars gärna gör när jag är uttråkad. Om jag har jobb jag måste göra kan jag varva jobbet med några av de här sysslorna. Detta får mig både att koncentrera mig bättre på jobbet och att få mer gjort. Idag började jag morgonen med att jobba lite grann (efter jag tänt alla lampor i huset!). Därefter gjorde jag i ordning en gryta i slow cookern, som vi äter till middag ikväll. Nu har jag jobbat lite mer och kan därför tillåta mig att skriva ett blogginlägg.

Efter jag skrivit färdigt tar jag mig nog någonting lätt att äta för att få mer energi och fortsätta jobba. När jag sedan behöver en paus till tror jag att jag ska spela några omgångar videopoker. Idag känner jag inte för att spela slots, som bara bygger på tur, utan jag vill gärna använda mig lite av min hjärna också. Nej, jag kanske tar och spelar lite live poker istället. Då behöver jag verkligen tänka. Vi får se lite senare. Efter det måste jag faktiskt jobba mer. Mina chefer bryr sig tyvärr inte om det är en mulen dag eller en solig dag, utan de kräver ändå att jag gör mina arbetsuppgifter… Lite grann kan jag jobba ikapp på kvällen, men jag måste ändå se till att få tillräckligt mycket gjort under dagen.

När barnen kommer hem kanske vi kan baka något gott. De gillar att hjälpa mig i köket med både det ena och det andra. Först får vi se om de har några läxor och sen kanske vi kan baka småkakor. Det är alltid roligt. Jag behöver bara leta upp kakformarna eller går jag till grannen och lånar några.

Okej, nog med detta. Nu är pausen slut. Åter till arbetet!

Related Posts

Share This

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *