Umgås med vännerna

feb 7, 2018 by

Att umgås med vännerna

Som jag tidigare nämnt lägger många i Nya Zeeland mycket vikt vid att umgås med vänner. Ibland går vi ut på restaurang eller nattklubb, men det vanligaste är att umgås hos varandra. Det är också lättast med barnen, då barnen kan gå och lägga sig medan vi vuxna kan fortsätta umgås senare på kvällen. Många har stora hus här, oftast större än i Sverige, så sovrummen ligger ofta långt från vardagsrummet. Detta är praktiskt, då barnen kan gå och lägga sig och sova utan att störas av oss vuxna. Det finns också ofta något extra rum, där andras barn kan sova. Det händer ganska ofta att vi lägger våra barn för att sova hemma hos någon annan och sedan, när kvällen är över även för oss, bär vi över dem i bilen, åker hem och bär in dem i deras sängar. Ibland blir det en del gnäll när vi kommer hem, om de vaknar upp ordentligt, men oftast halvsover de, så att det bara är att bära in dem i sängarna.

Jag tycker mycket om att bara sitta och prata med vännerna om allt möjligt. Oftast blir det middag först, men sedan kan man flytta över till soffan och fortsätta prata. Något som är väldigt bra här är att alla hjälper till så mycket. Det är aldrig så att värdarna själva måste städa i ordning allt från middagen, utan alla hjälper till att plocka av från bordet och så vidare. Detta gör också att det är mycket lättare att ha gäster än om man skulle vara tvungen att göra allting själv. Naturligtvis ligger mycket av förberedelserna på värdparet, men även här är det vanligt att man tar med sig en sallad, kaka eller liknande för att hjälpa till litegrann. Dessutom är det bara skoj att vara värd när de andra också är det ibland.

Jag gillar också att göra någon aktivitet tillsammans med mina vänner, men oftast inte något som kräver alltför mycket energi… Om man inte känner för att prata så mycket kan det alltid vara trevligt att se någon bra film. Jag gillar också att spela casino tillsammans. Alla tar upp sin mobil och så bestämmer vi ett spel som alla ska spela. Det kan till exempel vara att vi ska spela slotten Starburst 20 gånger och se vem som vinner mest. Några av våra vänner gillar videopoker mycket och vill gärna att vi ska spela det, så även om det inte är mitt favoritspel spelas även det lite då och då.

En annan aktivitet vi gjort mycket den senaste tiden är att spela sällskapsspel. Vi köpte nyligen Monopol till våra barn och upptäckte att vi också tyckte att det var ganska kul att spela det. Detta kräver dock att man har ganska mycket tid, eftersom det är ett spel som spelas under lång tid. Annars spelar vi kortare spel som backgammon eller olika kortspel. Jag hade glömt av många av de kortspelen som jag spelade när jag var liten, men när vi försökte komma på reglerna tillsammans gick det ganska bra. Det är rätt så otroligt egentligen hur många liknande spel det finns i Sverige och Nya Zeeland, som ligger på helt andra sidan jordklotet!

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *