Sluttankar

feb 5, 2018 by

Sluttankar om lovet

Barnen har precis gått tillbaka till skolan efter lovet och jag tänkte att jag skulle sammanfatta mina tankar litegrann om lovet. Sommarlovet är alltid en tid för mycket nöje, men också tyvärr för lite stress och annat negativt. Jag hade gärna velat att loven präglades av bara glada dagar, med leenden på allas läppar från morgon till kväll, men detta är såklart bara en drömbild. Vi har haft det jättemysigt tillsammans, men också en del bråk mellan barnen. Jag älskar att umgås med familjen under loven, men det är också skönt att komma tillbaka till rutinerna som finns under skolåret igen.

Rent allmänt gillar jag rutiner och ordning och reda och det är kanske därför som loven tar mig ur balans lite grann. Jag har dock märkt att om jag försöker slappna av och roa mig inemellan så får det mig att må bättre. Jag gillar att spela på casino online och det har verkligen hjälpt mig under sommaren. På kvällen, efter barnen har somnat, har jag spelat några omgångar och känt att jag fått nya krafter. Jag har gjort det innan jag har tagit hand om disk, tvätt och annat, då jag känt att det varit viktigt att ta igen mig lite först. Efter några minuter på mobilen har jag fått nya krafter för att ta itu med alla hushållssysslor.

I år valde vi att åka till Södra ön (se mer här: https://www.newzealand.com/int/south-island/), där våra vänner har en sommarstuga. Den ligger precis vid vattnet och är perfekt för vår familj. Vi kunde bada, bygga sandslott och koppla av vid vattnet – när det var fint väder såklart… De andra dagarna lekte vi inomhus. Det var verkligen bra att vi hade med oss barnens favoritleksaker, då våra vänners barn redan är vuxna, så det fanns knappt några leksaker alls i stugan. Vi tog också några bilturer i regn och rusk, men det är inte alltid lika lyckat. Det beror mycket på barnens humör, då de ibland tycker om att åka bil, men andra gånger bråkar med varandra hela tiden.

Förutom besöket på Södra ön spenderade vi mycket tid med olika vänner. Under skolåret går dagarna så snabbt och man har knappt tid att umgås med skola, läxor och fritidsaktiviteter, så lovet var ett bra tillfälle att hälsa på hos kompisar och bjuda dem till oss.

När jag tänker tillbaka på lovet är jag nöjd. Vi hade många trevliga stunder och roligt tillsammans för det mesta. De bråk som uppstod är nog bara ett resultat av mycket tid tillsammans och nästintill oundvikligt. Det var skönt med lov och att kunna umgås med varandra, men jag kan helt ärligt säga att det också är skönt att skolan har börjat igen. Det ska bli skönt att få barnen i säng på vanliga tider igen, komma in i rutinen med skola, läxor, fritidsaktiviteter och så vidare och också få lite mer tid för mig själv. Jag ska såklart gå tillbaka till jobbet, men när barnen går och lägger sig tidigare på kvällen ger det mig också lite mer tid, både att umgås med Henrik och ta hand om mig själv.

Det var allt för denna gång! J

Related Posts

Share This

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *