Att slappna av

feb 5, 2018 by

Konsten av att slappna av

De flesta kvinnor som är mammor till små barn vet att det inte alltid är så lätt att slappna av. ”Egentid”, ”tid för dig själv”, ”du måste sätta dig själv i främsta rummet” och liknande är saker som vi hör ofta, men det är lättare sagt än gjort. Det finns en miljon saker att göra från morgon till kväll, förutom att man också måste sköta sitt jobb såklart…

Jag tycker att det är jättesvårt att hitta tid för mig själv, även om jag förstår vikten av det. Det finns dock två tillfällen som jag tar mig tid för att ta hand om mig själv. Det ena är när jag tränar. För några år sedan köpte Henrik ett löpband, som han använde ett tag, men sedan blev det mest stående, eftersom han fick problem med knäna. Det här löpbandet är dock perfekt för mig nu när jag har börjat träna! Jag vill inte springa, utan föredrar att gå, men jag går snabbt, till en hastighet av 7 km/h. Jag promenerar en halvtimma varje gång och brukar också se något tv-program under tiden. Förutom att jag inser vikten av att motionera gillar jag den här tiden, eftersom det är något som jag bara gör för att ta hand om mig själv och inte för att ta hand om eller hjälpa någon annan, vilket jag är fullt upptagen med under resten av dagen.

Det andra tillfället när jag gör något som bara är för mig själv är när jag spelar casino på nätet. Detta gör jag såklart inte för att träna min kropp, utan bara för att slappna av. Jag behöver oftast inte spela så länge, utan bara några snurr på en spelautomat, en omgång roulette eller blackjack, så känner jag mig genast mer avkopplad. Det är roligt och spännande och får mig att tänka på något annat en liten stund. Ibland vinner jag också en slant och det är såklart en rolig bonus.

Related Posts

Share This

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *