Sommartankar

feb 4, 2018 by

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Sommartankar från Wellington

Tänkte jag skulle börja med lite sommartankar som gått runt i mitt huvud ett tag. Just nu är det sommar här, men sommaren här i Wellington är som den i Göteborg, inte så somrig precis… Just nu är det runt 20 grader, men det är inte för intet som Wellington kallas för Windy Wellington… Vindarna är precis lika kalla, eller kanske ännu kallare, än vindarna vid kusten i Göteborg. Detta har gjort att jag börjat fundera på om vi skulle ta semester och åka några dagar till något varmare ställe. Problemet är bara att det är vinter i många delar av världen just nu. Och att skolan precis börjat, så det finns inte riktigt tillfälle att åka just nu. Nästa lov börjar i mitten av april, så det var då jag tänkte att vi skulle kunna dra iväg någonstans. Då börjar det bli höst här, men på många andra ställen betyder det vår, så det skulle kunna funka riktigt bra. Jag hittade en sajt som jag tyckte var ganska bra för att se vädret i olika delar av världen (http://www.mittresvader.se), så där tänkte jag att jag skulle kunna ta mig en titt för att bestämma resmål.

Först måste jag dock prata med maken såklart. En av nackdelarna med att bo på Nya Zeeland är att alla resor blir så långa och framförallt dyra… Eftersom vi är en familj med fyra barn blir det ganska dyrt att flyga någonstans, både för själva flygbiljetterna och uppehälle. Det var otroligt länge sedan vi bodde på hotell, utan numera blir det snarare vandrarhem eller hos vänner, om det går. I vilket fall som helst måste vi fundera ut hur vi ska få pengar till resan. Det är mest Henrik som har koll på ekonomin, så jag får ta och prata med honom lite senare. Det gäller också att kolla om det går att ta semester. Vi är båda egenföretagare, så vi har inte direkt några semesterdagar att ta ut, utan det blir att ta ledigt och inte få betalt. Så länge det går bra för våra kunder brukar det dock inte vara några problem.

Okej, det var allt för idag. Vi hörs en annan dag!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Related Posts

Share This

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *